Ashleigh & Burwood geurlampen

Ben je op zoek naar een geurlamp die écht goed werkt? Dan ben je op zoek naar een Ashleigh & Burwood geurlamp! De geurlampen elimineren vervelende geuren, zuiveren de lucht in de omgeving en verspreiden een heerlijke geur in huis!
Inhoudsopgave

Hoe werkt een Ashleigh & Burwood geurlamp?

De lampen van Ashleigh & Burwood reinigen de lucht door een proces dat katalytische oxidatie (catalytic oxidatie) heet en actief bacteriën en micro-organismen dood. Hoe werkt dat precies? In de steen van de speciale lont zitten metalen zoals platina verwerkt. De metalen hebben een magnetische werking op elkaar. Als de steen in gebruik is, wordt deze meer dan 350°C. Bij deze temperatuur vindt het proces van katalytische oxidatie plaats.

Deze methode van lucht zuiveren wordt al toegepast sinds de 19de eeuw. Destijds werd het toegepast in ziekenhuizen om de lucht daar te zuiveren.

De Ashleigh & Burwood geurlampen reinigen de lucht van onder andere sigarettenlucht, brandgeur, etensgeuren, dierengeuren en zorgen voor een fjine geurbeleving in de ruimte.

 

Ashleigh & Burwoord, mooi en praktisch

De geurlampen van Ashleigh & Burwood zijn niet alleen mooi om te zien, maar zijn ook praktisch in gebruik. De geurlamp hoeft maar 30/40 minuten aan te staan om urenlang een fijne geur te verspreiden en de lucht in de ruimte te zuiveren. De geurlampen hebben een bereik van ongeveer 20m2.

Veel mensen krijgen last van een allergische reactie op bepaalde stoffen in huis, zoals huisstofmijt en schimmel. Als deze stoffen niet uit de lucht gereinigd worden, heb je het hele jaar door last van de symptomen van de allergie.

Omdat de geurlampen van Ashleigh & Burwood deze stoffen uit de lucht halen, zijn de lampen perfect voor mensen met allergieën. En voor mensen die de lucht in huis graag fris en schoon willen houden.

 

Wat zijn de onderdelen van de Ashleigh & Burwood lamp?

De geurlampen bestaan uit meerdere onderdelen met ieder een effectieve bijdrage aan de werking.

Crown
De sierdop (Crown) is ervoor om de hete steen te bedekken en daarmee onbedoeld contact te voorkomen. De sierdop is in verschillende designs en kleuren beschikbaar.

Snuffer-cap
De afsluitdop (Snuffer-cap) bedekt de katalytische steen. Dit voorkomt dat geur verdampt als de lamp niet in gebruik is. De dop wordt ook gebruikt om de hete steen te bedekken en om de lamp te doven. Als de lamp niet in werking is, moet dit altijd op de lamp worden gezet. Anders zullen de microporiën in de steen op den duur verstopt raken.

Retainer
De retainer is een metalen clipje die de steen, de kraag en de pit samenhouden. Deze clip moet nooit verwijderd worden!

Stone
De steen is van speciaal keramisch materiaal en is bedekt met platina en andere metalen. Dit is waar de lamp werkt en de katalytische oxidatie plaatsvindt.

Collar
De kraag ondersteunt de steen en zorgt ervoor dat de lont op zijn plek blijft.

Wick
De lont draagt de geurolie van het ‘lichaam’ naar de steen.

Neck
De hals is een metalen kroezing die aan het lamphuis is bevestigd en de lont ondersteunt.

Body
Het lichaam is het grootste deel van de lamp, mooi vormgegeven en daarin wordt de geurolie gedaan.

 

Ashleigh & Burwood Large Treasure chest

Hoe gebruik je de Ashleigh & Burwood geurlamp?

Stap 1
Zet de geurlamp op een stabiele ondergrond neer. Gebruik eventueel een onderzetter of een schoteltje om vlekken door morsen te voorkomen. Verwijder de dop en de steen. Vul de geurlamp vervolgens voor 2/3 met de geurolie. Houd de lamp altijd rechtop als deze gevuld is om lekkage te voorkomen.

Stap 2
Plaats de lont terug in de lamp. Voordat je de lamp aanzet is het belangrijk om deze uit de buurt te houden van makkelijk ontvlambare objecten. Gebruik je de lamp voor de eerste keer, dan heeft de lont eerst 30/45 minuten nodig om de geurolie in te laten trekken. Laat de vlam vervolgens 2 minuten branden. Bij het eerste gebruik wordt de vlam tussen de 75-100 mm hoog. Na een aantal keer gebruik zal de vlam minder hoog worden.

Na 2 minuten blaas je de vlam uit. De steen is dan op temperatuur en blijft warm zonder vlam.

Stap 3
Plaats de sierdop op de geurlamp. Doe dit nooit als de vlam nog niet gedoofd is. De lamp zal nu de geur van de geurolie verspreiden en de lucht in de ruimte zuiveren. Laat de lamp maximaal 40 minuten branden. Daarna doof je de lamp. Dit doe je door het kroontje van de lamp te halen en de dop over de steen te plaatsen. Op die manier krijgt de lamp geen zuurstof meer en zal deze doven.

Zorg er altijd voor dat de lamp niet blijft branden op het moment dat er bijna geen geurolie meer in de lamp zit. Dit kan zorgen voor slijtage van de lont.

 

Hoe onderhoud je de Ashleigh & Burwood geurlamp?

De buitenkant van de geurlamp kun je makkelijk schoonhouden met een vochtige doek of glaslak. Zorg er tijdens het schoonmaken voor dat de dop altijd op de lamp zit en de bovenkant is afgekoeld.

Verwijder de lont altijd in één stuk, trek de pit nooit uit de steen en houd de kraag altijd vast. Zorg ervoor dat de steen altijd is afgekoeld als je deze aanraakt.

Als je de geurlamp langere tijd niet gaat gebruiken, kun je de geurolie het best verwijderen. Giet de geurolie die nog in de lamp zit terug in de fles met behulp van de bijgeleverde trechter.

Als je de lamp moeilijk aan krijgt nadat je deze voor een langere periode niet hebt gebruikt, zou je de steen kunnen reinigen of een nieuwe lont plaatsen. Lonten kunnen ongeveer 250 keer gebruikt worden voordat deze toe zijn aan vervanging.

Als de steen beschadigd raakt, zal de lamp niet efficiënt werken.

 

Designs van de geurlampen

Er zijn verschillende soorten designs van de geurlampen. In onze webshop vind je verschillende designs en formaten, zoals de Ashleigh & Burwood Peacock Tail of de Ashleigh & Burwoord Tsarina. Daarnaast zijn er tientallen verschillende geuroliën. Kijk in onze webshop voor de geuren.

Wil je de geuren graag eerst ruiken? Kom dan langs in onze winkel!

 

Als de geurolie op is, kun je dezelfde geurolie in de lamp doen of een andere geur in de lamp doen. Als de geurolie nog niet op is, maar je wilt wel een andere geur in de lamp doen, kun je de olie terug in de fles schenken met de bijgeleverde trechter. Verwijder het lont en laat de pit drogen voordat je een andere olie in de lamp doet.

 

Geurlampen zijn erg effectief voor het parfumeren van de lucht. Zorg er daarom voor dat je de lamp niet gebruikt in kleine ruimtes die niet geventileerd kunnen worden. De geur zal enkele uren blijven hangen in de ruimte. Om een (te) sterke geur te voorkomen, kan de lamp eerder gedoofd worden, of kan de geurolie worden verdund met de neutrale variant. Je kunt dit naar eigen inzicht mixen.

Nee, voor een optimale geurbeleving en een effectieve verwijdering van luchtjes, maakt u gebruik van de geuroliën van Ashleigh & Burwood.